Un dolce al cucchiaio strepitoso!
An amazing creamy dessert!
I've imagined this dessert because I got this baskets for a few days now, but I was't really sure on how to to use them... Then the brainwave: to join the crispy baskets to something soft and fresh like the mascarpone cream I usually use for the tiramisù cake. And, to tell the truth, when I eat some tiramisù the mascapone cream isn't never enough. So I've decided to eat as much cream I can and satisfy my desire, why not?
Per prima cosa ho "isolato" i cestini con del cioccolato fuso, altrimenti l'umidità della crema ammollerebbe i cestini.
First of all I've "insulated" the baskets with some melted chocolate, otherwise the moistness of the mascarpone cream will wet the baskets.
Poi ho preparato la crema al mascarpone sbattendo 3 tuorli d'uovo con 100g di zucchero e poi ho aggiunto 500 g di mascarpone. In ultimo ho montato gli albumi (3) a neve e li ho aggiunti alla crema.
Then I've prepared the mascarpone cream whipping 3 egg yolks with 100g of sugar, then I've added 500g of mascarpone cream. At last I've whipped the egg whites (3) and I've added them to the mixture.
Ho spolverato con del cacao e ho messo a riposare in frigo per qualche ora. Buon appetito!
I've dusted with some cocoa and put into the fridge for some hours. Buon appetito!
*One more idea: Add 2 little cups of coffee to flavour the mascarpone cream!
*L'idea in più: Per aromatizzare la crema al mascapone, aggiungeteci 2 tazzine di caffè!
*One more idea: Add 2 little cups of coffee to flavour the mascarpone cream!
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