Visto che amo le uova, ecco qui la ricetta di un'adorabile frittata di patate. Se avete delle patate lesse, o anche fritte, avanzate dalla cena di ieri, ecco la ricetta per "riciclarle"!
As I love to eat eggs, here is a lovely italian omelette with potatoes recipe. If you have some boiled, or even fried, potatoes left from yesterday dinner, here is the recipe to "recycle" them!
Cosa serve:
5 uova
2 patate medie
parmigiano grattuggiato
prezzemolo essiccato
sale, olio
Here's what you need:
5 eggs
2 medium potatoes
grated parmesan cheese
dried parsley
salt, oil
Cosa fare:
1) Bollire le patate in acqua salata.
Here's what to do:
1) Boil the potatoes in some salted water.
2) Sbattere le uova con 3 cucchiai di parmigiano e 1 di prezzemolo essiccato.
2) Beat the eggs with 3 spoons full of grated parmesan cheese and 1 spoon full of dried parsley.
3) Oleare una padella, scolare le patate e disporle sul fondo.
3) Oil a pan, drain the potatoes and put them on the pan.
4) Aggiungere le uova sbattute sulle patate e lasciar cuocere per circa 5/7 minuti a fiamma media.
4) Add the eggs mixture on the potatoes and let cook for about 5/7 minutes over a medium flame.
5) Girare la frittata e lasciar cuocere per altri 5 minuti.
5) Turn the frittata over and let cook for 5 other minutes.
Buon appetito!
Nessun commento:
Posta un commento