Ho appena scoperto che ci sono un sacco di versioni di questo piatto, queste sono le zucchine ripiene che conosco io.. e sono davvero buone!
I've just discovered that there are a lot of different version of this dish, these are the courgettes filled with minced meat that i know.. and they are really good!
Cosa serve:
4 zucchine
400g macinato
1 uovo
2 cucchiai di parmigiano
1 tazza di salsa di pomodoro
olio, sale
Here's what you need:
4 courgettes
400g minced meat
1 egg
2 spoons full of parmesan cheese
1 cup tomato sauce
olive oil, salt
Come fare:
1) Svuotare la zucchina del suo interno e farlo a pezzettini e metterlo in una ciotola.
Here's what to do:
1) Hollow the courgettes out. Cut into pieces these parts of the cougettes and put them in a mixing bowl.
2) Aggiungere nella ciotola anche il macinato, l'uovo, il parmigiano e un pizzico di sale. Amalgamare bene.
2) Add in the mixing bowl also the minced meat, the egg, the parmesan cheese and a pinch of salt. Mix well.
3) Riempire le zucchine con l'impasto di macinato (io ho tagliato le zucchine a metà altrimenti erano troppo lunghe). Poi, in una pentola abbastanza grande, mettere la salsa di pomodoro, e condire con olio e 2 pizzichi di sale (io ho aggiunto anche qualche pezzetto dell'interno della zucchina che mi era avanzato). Mettere a cuocere le zucchine nel sugo per circa 40 minuti a fiamma media. (Girare le zucchine di tanto in tanto così che cuociano da tutti i lati e coprire la pentola con un coperchio.)
3) Fill the courgettes with the minced meat mixture (I've cut the courgettes in two parts otherwise they were too long). Then in a quite big pot, put the tomato sauce with some oil and 2 pinches of salt (I've added some pieces left of the cougettes). Cook the courgettes into the tomato sauce over a medium flame for 40 minutes. (Turn the courgettes from time to time, so they can cook well on every side and cover the pot with a lid.)
3) Fill the courgettes with the minced meat mixture (I've cut the courgettes in two parts otherwise they were too long). Then in a quite big pot, put the tomato sauce with some oil and 2 pinches of salt (I've added some pieces left of the cougettes). Cook the courgettes into the tomato sauce over a medium flame for 40 minutes. (Turn the courgettes from time to time, so they can cook well on every side and cover the pot with a lid.)
Buon appetito!
Nessun commento:
Posta un commento