1 ottobre 2012

Pink Beetroot Muffin - Muffin Rosa alla Barbabietola


Ma quanto sono belli questi dolcini? Che fascino..

How beautiful are these little little cakes? So fascinating..


Per 6/8 muffin
Cosa serve:
1  barbabietola precotta*
200g farina
1/2 bustina di lievito
100g zucchero
1 uovo
125ml latte
100g burro fuso

To prepare 6/8 muffins
Here's what you need:
1 boiled beetroot*
200g all purpose flour
10g raising powder
100g sugar
1 egg
125ml milk
100g melted butter

*(le bababietole precotte si trovano al supermercato e costano pochissimo, 1 euro, e di solito in una bustina sottovuoto ce ne sono 4)

*(I've used precooked beetroot. I've found them at the supermaket, there are usually 4 little beetroots in a vacuum pack and it's very cheap, it costs 1 euro)

Come fare:
1)Mischiare in una ciotola tutti gli ingredienti "asciutti", ovvero la farina, il lievito e lo zucchero. In un'altra ciotola mischiare tutti gli ingredienti "umidi", ovvero il tuorlo, il latte, il burro e anche il liquido delle barbabietole sottovuoto che da un bel colore rosato.

Here's what to do:
1) Mix in bowl all the "dry" ingredients: flour, raising powder and sugar. In an other bowl, mix all the "wet" ingredients: the egg yolk, milk, butter and also the juice in the pack of the beetroots that gives a beautiful pink colour to the mixture.


2) Aggiungere la barbabietola tagliata a pezzetti.

2) Add the beetroot cut into really small pieces.


3) Aggiungere l'albume montato a neve.

3) Add the fluffy egg white.


4) Bagnare della carta forno.

4) Wet some greaseproof paper.


5) Prendere una teglia da forno, mettere la carta da forno bagnata, mettere gli stampini per i muffin e riempirli per due terzi. Cuocere in forno a 180°C per 20-25 minuti.

5) Take a baking pan, put the wet greaseproof paper on it, put the pastry case and fill them two-thirds full with the mixture. Bake to 180°C for 20-25 minutes.


6) I muffin alla barbabietola sono pronti!

6) The beetroot muffins are ready!



Buon appetito!

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