22 ottobre 2012

Potatoes Italian Omelette - Frittata di Patate


Visto che amo le uova, ecco qui la ricetta di un'adorabile frittata di patate. Se avete delle patate lesse, o anche fritte, avanzate dalla cena di ieri, ecco la ricetta per "riciclarle"!

As I love to eat eggs, here is a lovely italian omelette with potatoes recipe. If you have some boiled, or even fried, potatoes left from yesterday dinner, here is the recipe to "recycle" them!


Cosa serve:
5 uova
2 patate medie
parmigiano grattuggiato
prezzemolo essiccato
sale, olio

Here's what you need:
5 eggs
2 medium potatoes
grated parmesan cheese
dried parsley
salt, oil

Cosa fare:
1) Bollire le patate in acqua salata.

Here's what to do:
1) Boil the potatoes in some salted water.


2) Sbattere le uova con 3 cucchiai di parmigiano e 1 di prezzemolo essiccato.

2) Beat the eggs with 3 spoons full of grated parmesan cheese and 1 spoon full of dried parsley.


3) Oleare una padella, scolare le patate e disporle sul fondo.

3) Oil a pan, drain the potatoes and put them on the pan.


4) Aggiungere le uova sbattute sulle patate e lasciar cuocere per circa 5/7 minuti a fiamma media.

4) Add the eggs mixture on the potatoes and let cook for about 5/7 minutes over a medium flame.


5) Girare la frittata e lasciar cuocere per altri 5 minuti.

5) Turn the frittata over and let cook for 5 other minutes.


Buon appetito!

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