22 novembre 2012

Thursday, Potato Dumplings! - Giovedì, Gnocchi!





Cosa serve:
(per 4 persone)
1 kg di patate
400g di farina
sale

Here's what you need:
(for 4 servings)
1kg potatoes
400g flour
salt

Cosa fare:
1) Lessare le patate in acqua salata.

Here's what to do:
1) Boil the potatoes into salty water.


2) Far raffreddare un pochino le patate, per non rischiare di ustionarsi le mani, e per farle asciugare un po'.

2) Let the potatoes cool a bit, so you don't risk to burn your own hands, and to let them dry a little bit.


3) Schiacciare le patate, aggiungere ancora un pizzico di sale se necessario.

3) Mash the potatoes, add a pinch of salt if needed.


4) Impastare le patate con la farina. (Aggiungete la farina gradatamente, finchè l'impasto non diventa abbastanza solido, potrebbe servirne un po' di più oppure un po' meno, molto dipende dal tipo di patate.)

4) Mix the potatoes with the flour. (Add the flour gradually, until the mixture become hard enough, you could need some more flour or not, it depends a lot on the kind of potatoes you're using.)


5)Stendere l'impasto come nella foto sotto.

5) Roll out the mixture as in the picture below.


6) Tagliare i rotolini di impasto a pezzettini e schiacciate leggermente al centro di ogni gnocco in modo che si curvi un pochino.

6) Cut the rolled mixture into pieces and press a little bit on the center of every dumpling to let it curve a bit.

7) Bollire gli gnocchi (e sottolineo "gli" perchè troppo spesso sento dire, a torto, "i" gnocchi) in acqua salata finchè non vengono in superficie.

7) Boil the dumplings into salty water until they rise to the surface.


Fatto!
E ora.. condire a piacere!

Done!
And now.. season as required!

:)

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