31 maggio 2012

Pineapple and Banana Cake

Le torte alla frutta sono tra le mie preferite, soprattutto ora che fa caldo. E questa è velocissima da fare!

When it's hot I prefer the cakes with fruit. This one is with pinepple and bananas. And it's really quick to do!


 Ingredienti:
5 fette di ananas sciroppato
1 banana
100g burro
220g farina
100ml sciroppo di ananas
1/2 bustina lievito
2 uova
100g zucchero

per il caramello:
20g burro
80g zucchero

Ingredients:
5 slices of pineapple in syrup
1 banana
100 grams butter
220 grams flour
100ml pineapple syrup
10 grams raising powder
2 medium eggs
100 grams sugar

for the caramel:
20 grams butter
80 grams sugar

Prima di tutto ho disposto le fette di ananas con al centro dei pezzetti di banana sulla teglia.

First of all I've put some pineapple with a piece of banana in the middle on a baking tray.


 Per preparare il caramello basta sciogliere lo zucchero con il burro in un pentolino e fiamma bassissima. E poi metterlo in una teglia.

To prepare the caramel you just need to dissolve sugar with butter over a low flame. And then put it on a baking tray.


Preparo l'impasto del dolce mischiando prima lo zucchero con il burro, poi le uova una alla volta, poi il lievito e la farina, poi il succo d'ananas e in ultimo qualche pezzetto di banana.

I've prepared the mixture for the cake mixing sugar and butter first, then the eggs one by one, the the flour with the raising powder, then the pineapple syrup and at last some pieces of banana.


Ho cotto in forno a 180°C per 40 minuti. Ho sfornato la torta e l'ho rovesciata su un piatto. Buon appetito!

I've baked to 180°C for 40 minutes. I've taken the cake out of the oven and I've turned it over on a plate. Buon appetito!

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